Цей клас включає:
- перероблення риби, ракоподібних і молюсків: заморожування, глибоке заморожування, сушіння, теплове оброблення, копчення, соління, вимочування в розсолі, консервування в герметичній тарі тощо
- виробництво продуктів з риби, ракоподібних і молюсків: рибного філе, молочка, ікри, замінників ікри тощо
- виробництво рибних продуктів для вживання в їжу людьми або для годування тварин
- виробництво непридатних для вживання в їжу людьми борошна та розчинних речовин з риби та інших водних тварин
Цей клас включає також:
- діяльність суден (плавучих рибозаводів), які займаються виключно переробленням і консервуванням риби та морепродуктів
- перероблення морських водоростей
Цей клас не включає:
- перероблення та консервування риби на риболовних суднах, див.03.11
- перероблення м'яса китів на суші або на спеціалізованих суднах, див.10.11
- виробництво риб’ячого жиру та масел з морських ссавців, див.10.41
- виробництво готових заморожених рибних страв, див.10.85
- виробництво заготовок рибних супів, див.10.89
Описание на русском:Переработка и консервирование рыбы, ракообразных и моллюсков
Этот класс включает:
- переработку и консервирование рыбы, ракообразных и моллюсков: заморозка, глубокая
заморозка, сушка, обработка, копчение, засол, консервирование и т.д.
- производство продуктов из рыбы, ракообразных и моллюсков: филе рыбы, икры, искусственной
икры и т.д.
- производство рыбных продуктов для употребления в пищу людьми или для кормления животных
- производство муки и растворимых веществ из рыбы и прочих водных видов животных,
непригодных для употребления в пищу людьми
Этот класс также включает:
- деятельность судов, направленную только на переработку и консервирование рыбы
- переработку морских водорослей
Этот класс исключает:
- переработку и хранение рыбы на судах, предназначенных для отлова рыбы, см.03.11
- переработку китового мяса на суше или на специализированных судах, см.10.11
- производство масел и жиров из морепродуктов, см.10.41
- производство готовых замороженных блюд из рыбы, см.10.85
- производство рыбных супов, см.10.89