Цей клас включає:
- забій худоби, оброблення та фасування м'яса: яловичини, свинини, баранини, кролятини, верблюжатини тощо
- виробництво свіжого, охолодженого або замороженого м'яса в тушах
- виробництво свіжого, охолодженого або замороженого м'яса у відрубах
Цей клас включає також:
- забій та перероблення китів на суші або на спеціалізованих суднах
- одержання сирих шкур на місці забою худоби
- витоплювання смальцю та інших їстівних жирів тваринного походження
- перероблення харчових субпродуктів тварин
- одержання щипаної вовни
- перероблення відходів, отриманих з боєнь, виробництво кісткового борошна (ПРОДКОМ)
- одержання щетини свиней (УКТЗЕД)
-одержання ендокринно-ферментної і спеціальної сировини (відсутнє в кл-х)
Цей клас не включає:
- витоплювання жиру свійської птиці, див.10.12
- пакування м'яса за винагороду або на основі контракту, див.82.92
- одержання та первинне оброблення сирої шкури свиней, див.01.49
- виробництво м’ясних продуктів, ковбасних виробів та м’ясних напівфабрикатів, див.10.13
- дублення шкур та оздоблення шкіри, див.15.11
Описание на русском:Переработка и консервирование мяса   
 
   Этот класс включает:   
   - забой скота на скотобойне, обработку или расфасовку мяса: говядины, свинины, баранины, мяса    
   кроликов, верблюдов и т.д.   
   - производство свежего, охлажденного или замороженного мяса в тушах/тушках   
   - производство свежего, охлажденного или замороженного мяса, поделенного на части   
 
   Этот класс также включает:   
   - забой и переработку китов на суше или на специализированных суднах   
   - обработку шкур и кож в местах забоя скота   
   - вытапливание свиного сала и прочих съедобных жиров животного происхождения   
   - переработку потрохов животных   
   - производство щипаной шерсти   
 
   Этот класс исключает:   
   - вытапливание жира домашней птицы, см.10.12   
   - упаковку мяса, см.82.92