Цей клас включає:
- виробництво незбираного молока визначеної жирності (КВЕД-2005), пастеризованого, стерилізованого, гомогенізованого, топленого
- виробництво напоїв на основі молока (кефіру, ряжанки тощо) (КВЕД-2005)
- виробництво вершків з незбираного молока, пастеризованого, стерилізованого та гомогенізованого
- виробництво сухого молока та згущеного молока з цукром або без цукру
- виробництво молока та вершків у твердій формі
- виробництво вершкового масла з коров'ячого молока і топленого масла (молочного жиру) (КВЕД-2005 та ДСТУ)
- виробництво йогурту
- виробництво твердого та м’якого сиру
- виробництво сироватки
- виробництво казеїну та лактози
- виробництво інших молочних продуктів (СРА-2008)
Цей клас включає також:
- виробництво молочних пастоподібних продуктів (крім спредів) (зв’язок із СРА-2008 та ПРОДКОМ)
- виробництво сметани (КВЕД-2005)
Цей клас не включає:
- одержання сирого коров'ячого молока, див.01.41
- одержання сирого молока овець, кіз, кобил, ослиць, верблюдиць тощо, див.01.43,01.44,01.45
- виробництво замінників молока чи сиру, див.10.89
- закупівлю, очищення, охолодження та теплове оброблення молока для подальшої його реалізації молокопереробним підприємствам, див.46.33 (КВЕД-2005)
- виробництво спредів та сумішей молочного та рослинних жирів, в яких частка молочного жиру складає не менше ніж 25%, див.10.89 (КВЕД-2005)
- виробництво маргарину та аналогічних пастоподібних продуктів, сумішей молочного та рослинних жирів, в яких частка молочного жиру складає менше 25%, див.10.42 (КВЕД-2005)
- виробництво сухих молочних сумішей та молочних консервів для немовлят і малюків, див.10.86 (КВЕД-2005)
Описание на русском:Переработка молока и производство сыра
Этот класс включает:
- производство свежего натурального молока, пастеризованного, стерилизованного,
гомогенизированного и/или ультра очищенного молока
- производство напитков на молочной основе
- производство сливок из свежего цельного, пастеризованного, стерилизованного и
гомогенизированного молока
- производство сухого молока или сгущенного молока с сахаром или без
- производство молока или сливок в твердой форме
- производство сливочного масла
- производство йогурта
- производство сыра и творога
- производство сыворотки
- производство казеина или лактозы
Этот класс исключает:
- производство сырого/цельного коровьего молока, см.01.41
- производство сырого/цельного молока (от овец, коз, кобыл, ослиц, верблюдиц и т.д.), см.01.43,
01.44,01.45
- производство заменителей молока и сыра не животного происхождения, см.10.89